SHL (Stichting Huisartsen Laboratorium)

SHL brengt zorg bij u in de buurt.

Met ruim 200 bloedafnamelocaties en diagnostische steunpunten verspreid in Zuidwest Nederland maakt SHL het voor u mogelijk om voor bloedafname dicht bij huis te blijven. Op de prikposten kunt u terecht voor bloedafname of het inleveren van urine of ander materiaal voor medisch en/of diagnostisch onderzoek.

Door de variabele openingstijden van de prikposten kunt u altijd op een voor u geschikt moment terecht op één van onze locaties. De adressen en openingstijden vindt u op onze website en op het aanvraagformulier van uw arts.

Wanneer u lijdt aan een chronische ziekte, zoals astma/COPD of diabetes, wordt u door uw huisarts aangemeld bij één van de diensten van SHL. Wij begeleiden u door middel van regelmatige oproepen voor bijvoorbeeld bloedafname, longfunctieonderzoek of een oogfoto. We volgen de uitslagen van deze onderzoeken op en nemen indien nodig hierover contact met u op. In Medisch Centrum De Beljaart verrichten wij naast bloedafname de volgende onderzoeken:

Echoscopieonderzoeken

In Medisch Centrum De Beljaart kunnen echoscopieonderzoeken worden verricht. Het gaat om zwangerschapsechoscopie, abdominale echografie (echo van bovenbuik en onderbuik), gynaecologische echografie en echocardiografie (echo van het hart). Om een echoscopieonderzoek te ondergaan, heeft u een verwijsbrief nodig van uw verloskundige of huisarts. Er zijn geen wachtlijsten voor deze onderzoeken.

Fundusfotografie

Op verzoek van uw huisarts kunnen wij een fundusfoto maken in Medisch Centrum De Beljaart. Dit is een foto van het netvlies van uw ogen, om te zien of de bloedvaatjes in uw ogen aangetast zijn. Aangetaste bloedvaatjes kunnen belemmeringen in het zien veroorzaken. Ze zijn een mogelijk gevolg van Diabetes Mellitus.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over SHL? Bel dan naar onze afdeling Afspraken & Informatie, bereikbaar tijdens kantooruren op 076 - 502 91 96 of stuur een mail naar info@shl-groep.nl

bloedgeven bij shl

STAR SHLContactgegevens

SHL
Kloosterpad 13a
5104 JT Dongen

E-mail : info@shl-groep.nl
Telefoon Algemeen : 076 - 502 91 00
Telefoon Afspraken en Informatie : 076 - 502 91 96
Telefoon Intercollegiaal overleg : 076 - 502 93 19

Openingstijden (bloedafname)

maandag : 08:00- 11:00 uur
dinsdag : 08:00- 11:00 uur
woensdag : 08:00- 11:00 uur
donderdag : 08:00- 11:00 uur
vrijdag : 08:00- 11:00 uur
zaterdag : gesloten
zondag : gesloten

Functieonderzoeken alleen op afspraak.

Medewerkers

De prikpost in Medisch Centrum Beljaartwordt bemand door een vaste SHL-medewerker van de prikdienst. De echoscopie wordt gedaan door een ervaren verloskundige/echoscopist en de fundusfotografie door een gespecialiseerde fundusmedewerker.

Website

www.shl-groep.nl

SHL1