Huisartsenpraktijk Beljaart Rood neemt voorlopig geen nieuwe patienten aan. Als u een huisarts in Dongen zoekt kunt u binnen Medisch Centrum Beljaart terecht bij Huisartsenpraktijk Kloosterpad.

 

Kloosterpad tarieven

Pitch en Putt Moonlight Avond Pitch en Putt Golf Bussloo

In januari 2018 start Huisartsenpraktijk Kloosterpad met een avondspreekuur op de donderdagavond van 18 tot 20 uur. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Logo slaaptherapie met foto

 

slaapoefentherapieWanneer slapen niet meer vanzelfsprekend is!

Komt u moeilijk in slaap of wordt u vaak ’s nachts wakker en ligt u te piekeren, te malen en te woelen? Wordt u elke dag te vroeg wakker? Voelt u zich niet uitgerust overdag? Of wilt u misschien slaapmedicatie afbouwen? Beter slapen kunt u leren. De slaapoefentherapeut kan u hierbij begeleiden. U krijgt inzicht in de oorzaken van uw slechte nachtrust en u leert wat gezond slaapgedrag is, hoe u beter kunt ontspannen en hoe u piekeren kunt verminderen. Lekker slapen is het doel.

Meer informatie over slaapoefentherapie vindt op de website van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten www.slaapoefentherapie.nl  

Oefentherapeute Anja Lodder is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten.

Netwerk Chronische Pijn

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Onze oefentherapeute Cesar, Anja Lodder, is aangesloten bij het Netwerk Chronisch Pijn. Ze heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijnklachten. Uitgangspunt hierbij is dat u weer grip op uw klachten krijgt en uw kwaliteit van leven verbetert

Hulp nodig om chronische pijnklachten te verminderen?

Contact: Anja Lodder, oefentherapeute Cesar

             t. 0162-319511

             info@cesar-oefentherapie.nl    

             www.cesar-oefentherapie.nl

             www.netwerkchronischepijn.nl

Na alle veranderingen in de jeugdzorg brengen wij u graag het laatste nieuws over onze praktijk.

Het team van Omgaan is uitgebreid met Femke Crützen. Hierdoor is ons aanbod verruimd. U kunt cliënten doorverwijzen voor:

- Individuele kindertherapie voor lichte klachten en preventieve behandeling

- Traumabehandeling (o.a EMDR)

- Speltherapie

- Ouder-kindtherapie

- Gezinsbehandeling

- Behandeling na echtscheiding of huiselijk geweld

 

Ons aanbod wordt ook in 2016 nog altijd (deels) vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Kindertherapie blijft voor veel mensen een laagdrempelige vorm van zorg en kan een oplossing ijn voor de lange wachtlijsten bij de gemeente of jeugd-ggz.

Meer weten? Kijk op www.omgaan.nl

 

Neem gerust contact op met:

Lianne Leeggangers 06-22844272

Femke Crützen 06-40711078

Omgaan is gevestigd in Medisch centrum Beljaart, Kloosterpad 13b Dongen

 

 

huisarts vertrouwd en gewaardeerd wachtkamerscherm 1280x720px oranje

De huisarts wordt traditiegetrouw hoog gewaardeerd. Maar wat is precies de reden van die hoge tevredenheid? Om hier antwoord op te krijgen, vroeg de LHV onderzoeksbureau Newcom om onderzoek te doen naar hoe Nederlanders aankijken tegen de huisarts. Ruim 1100 respondenten namen deel aan het online onderzoek. Hier vindt u de uikomsten van dat onderzoek.

Vanaf 21 september 2015 is fysiotherapie praktijk Beljaart uitgebreid met het specialisme Psychosomatisch Fysiotherapie (PSF) De Psychosomatisch Fysiotherapeut (PSF'er) is gespecialiseerd in klachten waarbij gedachten, emoties en gedrag een belangrijke rol spelen. U kunt hier denken aan: uw kracht opbouwen na een burn-out, depressie, chronisch pijn, stress gerelateerde klachten en lichamelijk onvoldoende verklaarbare klachten (SOLK). 
Jasper
Jasper Willemse MSc is aanwezig op maandagdinsdag en donderdag op onze beide locaties. De psychosomatisch fysiotherapeut is direct toegankelijk (zonder verwijzing), met verwijzing van de huisarts of binnen het Zorroo-project (via de praktijkondersteuner GGZ).
 

Verloskundigenpraktijk Luna start per 01-10-2015 met avondspreekuur. Dit zal wekelijks plaatsvinden, de ene week in het Medisch Centrum Beljaart te Dongen en de andere week op de locatie in Rijen aan de Catharina van Tussenbroekstraat.

 

logo luna verloskundigenpraktijk

 

 

sehhap

Zoals u wellicht gehoord heeft, verandert met ingang van 1 juni de werkwijze van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Amphia Ziekenhuis, locatie Molengracht. Patiënten die vanaf komende maand zonder verwijzing de SEH bezoeken lopen grote kans terugverwezen te worden naar de eigen huisarts of de huisartsenpost.

Op dit moment komen er per jaar ongeveer 12.000 mensen naar de SEH aan de Molengracht in Breda zonder verwijzing van de huisarts. Zij werden tot nu toe allemaal op de SEH geholpen. Dit wordt nu anders. Buiten kantoortijden, in de weekenden en op feestdagen moeten patiënten eerst contact opnemen met de Huisartsenpost. Op doordeweekse dagen overdag met de eigen huisarts of met een zogenaamde ongevallendienst voor passanten. Alleen diegenen die niet geholpen kunnen worden door een huisarts, kunnen zich nog steeds wenden tot de Spoedeisende Hulp.

De patiënt die zonder verwijzing toch op de SEH wordt geholpen, kost dit minimaal het eigen risico. De zorgverzekeraar kan bovendien besluiten de zorgkosten helemaal niet te vergoeden. Naast het eigen risico betaalt de patiënt de gehele rekening zelf. Voor patiënten die zich zonder verwijzing bij de SEH melden kan dit heel vervelend zijn. Het is daarom van belang dat patiënten op de hoogte zijn van het feit dat zij altijd eerst telefonisch contact moeten opnemen met de huisarts of huisartsenpost voor advies, een afspraak of doorverwijzing.

Psychologenpraktijk Mosmans en Bloemen heeft een nieuwe medewerker, Lieke Jansen, GZ-psycholoog Kinder en Jeugd.

De praktijk heeft van de gemeente het verzoek gekregen om decapaciteit voor zorg aan kinderen en jeugdigen aanzienlijk uit te breiden. Dit omdat ze de enige psychologiepraktijk in Dongen zijn met contracten kinder- en jeugd. De  geleverde zorg wordt dus als enige praktijk door de gemeente vergoed en men hoeft betaalde zorg ook niet meer buiten Dongen te zoeken. Ouders kunnen hun kinderen gewoon telefonisch aanmelden.

Samenwerking praktijk oefentherapie Cesar met Verloskundigenpraktijk Luna!

Het beweegprogramma ZwangerTotaal van de praktijk oefentherapie Cesar is inmiddels gestart. De verloskundigen geven een  informatieve gastles over de bevalling en pijnstilling tijdens de bevalling. Ben je zwanger en wil je ook deelnemen aan ZwangerTotaal, info en aanmelden: www.zwangertotaal.nl of info@cesar-oefentherapie.nl