Historie Medisch Centrum Beljaart

In 2006 besloten de huisartsenpraktijken en de apotheek vanwege ruimtegebrek op de bestaande locaties een nieuw pand te gaan bouwen. Via de gemeente werd al vrij snel een geschikte bouwlocatie gevonden in de nieuw ontwikkelde wijk de Beljaart.

In dezelfde periode gingen twee praktijken fysiotherapie en oefentherapie Cesar praten over samenwerking en maakten verhuisplannen. Vieya zag mogelijkheden om dit te realiseren in één gebouw en is er zo voortvarend ingedoken dat meerdere Dongense medische en paramedische praktijken, die ook op zoek waren naar nieuwe huisvesting, zijn aangehaakt. Avonden lang vergaderen en stapels plannen en bouwtekeningen volgden.

MC Beljaart

Architectenbureau Marquart ontwierp het moderne ruime pand, waarvan de bouw startte in november 2010. Lia van Baar, praktijkmanager van huisartsenpraktijk Procureurweg, ontpopte zich tot grote drijvende kracht achter de nieuwbouw en regelde met niet aflatend enthousiasme alles wat er te regelen viel. De bouw verliep voorspoedig en gaandeweg werden alle bewoners steeds enthousiaster.

Algemeen IMG 3912

Deze website, gemaakt door het Dongense R2H, is een mooie kers op de taart en is naast een  gemeenschappelijk visitekaartje van ons centrum ook een makkelijke portal om uw weg te vinden in de Dongense eerstelijns-gezondheidszorg. De foto's op deze website werden gemaakt door Joep Oomen.

In november 2011 was het pand klaar voor in gebruikname en13 januari 2012 werd het pand officieel geopend . Kijk hier voor een inpressie van de opening en een rondleiding door het centrum. 

MC Beljaart